Retușarea și prelucrarea pozelor

Activitatea de prelucrare a fotografiilor şi retușarea lor permite ca până si cele mai banale poze sa transmita o emoţie puternică. O varietate de metode a ajustării imaginilor ne permite să creăm opere de artă unice şi personalizate. Anume acest proces de transformare a imaginilor vă oferă un stil deosebit de expunere a emoţiilor dumnevoastră.

Bineînțeles suntem de acord că unele riduri, cute ale pielii nu arată bine în fotografia finală. Nu ai vrea să vezi așa ceva pe albumul tău cu pozele de la nuntă sau pe tabloul mare atașat pe perete. Așadar, aceste detalii nedorite se retușează, adică se elimină.

Nu doar aceste operații reprezintă retuș. Se lucrează inclusiv la umbre inestetice, la scoaterea în evidență a machiajului, echilibrarea luminii și multe altele. În alte genuri fotografice se lucrează inclusiv la constituția fizică a modelului, la trăsăturile feței, mai exact: se lungesc picioarele, se elimină burtica (da, și supermodelele au ceva burtică…), se sculptează trăsăturile feței, a corpului, și multe multe altele.

Având în vedere că retușul implică extrem de multă atenție și răbdare, în general se retușează doar materialele imprimate: albumele foto, tablourile, fotografiile în format mare și foarte mare. Un retuș tipic durează în medie cam 20-25 minute per imagine în funcție de complexitatea imaginii.

Modele de fotografii prelucrate